ICT

Reeds jaren beschikt onze school over een computerklas met daarin 10 computers. Alle pc’s bevinden zich in een beveiligd netwerk en zijn verbonden met het internet. Ook staat er in elke klas minimum 1 computer. Onze pc’s draaien met “Windows 10” en “Office 2016”. Jaarlijks wordt er tevens geïnvesteerd om zowel onze hardware als software uit te breiden, te verbeteren of te vernieuwen.

Elke graad maakt – ieder op zijn eigen niveau – kennis met de computer. In het eerste leerjaar speels en sporadisch en naarmate de kinderen vorderen naar het zesde leerjaar toe wordt de pc meer en meer ingeschakeld bij het klasgebeuren.

In het eerste en tweede leerjaar komen vooral de basisbegrippen en vaardigheden aan bod (opstarten en afsluiten, minimaliseren, taakbalk goed gebruiken, …). Ook tafels en woordjes oefenen kan via de computer op een leuke manier gebeuren.

Vanaf het derde leerjaar worden via een “computerstapper” en oefeningen de basisbegrippen –en vaardigheden uitgebreid. Ook worden geldwaarden, breuken, werkwoorden, … op regelmatige basis via de pc ingeoefend. Taal en wiskunde remediëren dus met behulp van didactische software.

In het zesde leerjaar zet men “De kers op de taart” en komen de kinderen wekelijks in de computerklas. De kinderen leren er snel zoeken op internet, ze leren werken met handige sites (wikipedia, blogs, zoekmachines, …). Er wordt heel uitgebreid gewerkt met het programma “Word”. Op het einde van het schooljaar beheersen ze deze tekstverwerker bijzonder goed! We werken ook met picasa, het gratis fotobewerkingsprogramma. Ook powerpoint komt aan bod. Telkens wordt er getracht alles zo praktisch mogelijk te maken. Typen van een opstel op pc, informatie voor boekbesprekingen opzoeken op het net, uurtabellen raadplegen, bij een spreekbeurt een powerpointvoorstelling geven of woorden opzoeken naar betekenis, … dit alles gaat nu eenmaal heel snel met een computer.

Tot slot probeert deze website een link te zijn tussen het schoolgebeuren en jullie. De website wordt onderhouden en geüpdatet door mezelf waardoor we kort op de bal kunnen spelen. Via nieuwsbrieven, die op zeer regelmatige basis worden verstuurd, proberen we je zo snel mogelijk op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op onze kleine maar superfijne school.

Meester Filip

Snelnieuws

Wat als je kind ziek is? Lees hier meer info op onze website: https://www.dezonnevlier.be/extra/nieuws-rond-corona/

Recente reacties
Activiteiten deze week
< 2021 >
januari 20 - januari 26
 • 20

  Pedagogische studiedag

  Gehele dag
  20/01/2021

  Geen school 

 • 21

  L3: Film AFGELAST

  10:00 -12:00
  21/01/2021

  Geen extra informatie voor dit event.

  L4: Film AFGELAST

  13:30 -15:00
  21/01/2021

  Geen extra informatie voor dit event.

 • 22

  Rapport 2

  Gehele dag
  22/01/2021

  Geen extra informatie voor dit event.

 • 23
  Geen evenementen
 • 24
  Geen evenementen
 • 25
  Geen evenementen
 • 26
  Geen evenementen
Ga naar onze activiteitenkalender

Klik hier voor onze volledige activiteitenkalender.

Abonneer je op onze nieuwsbrief