16 mrt
Update Coronavirus
Hieronder kan je reageren op dit bericht. E-mailadressen worden niet gepubliceerd. Reacties worden wel eerst nagekeken vooraleer ze op de website komen.

Beste ouder(s),

Vorige week besliste de Nationale Veiligheidsraad om de lessen te schorsen in alle scholen, dit om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.
De school voorziet opvang voor de leerlingen van wie ouders actief zijn in de zorgsector of voor de leerlingen die anders zouden opgevangen worden door hun grootouders.
De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders (65+) of andere volwassenen die tot risicogroepen behoren.

Opvang

Langs deze weg willen we dan ook de ouders hartelijk bedanken die bovenstaande maatregelen opvolgden. We beseffen dat dit niet evident is.
We willen dan ook een warme oproep doen om dit ook de komende weken in de mate van het mogelijke te blijven volhouden.

Alle begrip voor de ouders die hun kinderen wel naar de opvang brachten.

De opvang die op school georganiseerd wordt is een noodopvang. Alleen op die manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Zoals eerder aangegeven vragen we de kinderen die naar de opvang komen te voorzien van een lunchpakket, tussendoortjes en drinkfles.

Belangrijke mededeling:

Het busvervoer wordt afgeschaft. De bus zal enkel ’s morgens de kinderen op FERM oppikken om 8u en op school afzetten. ’s Avonds zal de bus ook de kinderen naar de opvang of naar FERM brengen.

Afstandsleren

We zetten op vraag van de Overheid de komende weken in op afstandsleren.
Het is de bedoeling dat de kinderen de komende weken niet in vakantiemodus geraken.
Actief blijven is dus de boodschap!

Voor de kinderen van de lagere school heeft de klasleerkracht de nodige materialen voorzien en een weekplanning bezorgd.
Deze taken zullen per week worden doorgestuurd. Afhankelijk van het leerjaar zullen er ook klasgebonden afspraken meegedeeld worden.
Er kan ook steeds gewerkt worden op de digitale platformen zoals Bingel en Kweetet.  


Voor de kleuters adviseren we om de ontwikkeling zo goed mogelijk te blijven stimuleren. Puzzelen, fijnmotorische activiteiten, koken, buiten spelen, gezelschapsspelletjes spelen, boekjes lezen, voorlezen,…

Verder vragen we jullie je mailbox in de gaten te houden. Zodra maatregels wijzigen, brengen we jullie onmiddellijk op de hoogte.

Alvast bedankt voor jullie begrip in deze uitzonderlijke situatie!

Met vriendelijke groeten,

Directeur Sarah en het Zonnevlierteam

Laat een reactie achter

Snelnieuws

Beste ouder(s),

De opvang zal vanaf nu enkel doorgaan op de lagere school voor alle kinderen, ook de kleuters. We houden de groepen gescheiden. Graag dus de leerlingen afzetten in de lagere school. Het busvervoer tussen de kleuterschool en de lagere school is niet meer mogelijk.

Bedankt alvast voor het begrip.

Draag zorg voor jezelf!

Het Zonnevlierteam en ikzelf missen jullie!

Directeur Sarah

Recente reacties
Activiteiten vandaag
Activiteiten voor de volgende dagen
Ga naar onze activiteitenkalender

Klik hier voor onze volledige activiteitenkalender.

Abonneer je op onze nieuwsbrief